سبزیجات

سالهاست با توجه به بحران کمبود آب و دلایل دیگری مثل عدم تأمین نیاز بشر به روش کاشت سنتی ، زمانبر بودن و هزینه های بیشتر کاشت سنتی و … افراد زیادی به کاشت و پرورش گیاهان به روش گلخانه ای روی آورده اند که اخیراً این روند رشد صعودی داشته است و خیلی به صرفه تر ، آسانتر و سودآورتر می باشد. در ادامه با برخی از بهترین گیاهان برای پرورش در گلخانه آشنا می شوید.

نمونه ای از کاشت موفق سبزیجات گلخانه ای:

نمونه ای از کاشت نشایی سبزیجات بطور موفق:

بهترین و سودآورترین سبزیجات برای پرورش در گلخانه:

۱-ریحان و تربچه

ریحان در حال حاضر یکی از بهترین انتخاب ها برای کاشت است بخصوص اگر در ابتدای کار هستید. ریحان و تربچه نیاز به نگهداری و مراقبت و همچنین کارگر زیادی ندارد. بازار آن هم در حال حاضر چون همه جا نیاز است مناسب می باشد.

۲- زعفران

در پرورش زعفران گلخانه ای بدلیل استفاده از پیاز درشت و مرغوب و  بدون بیماری و نگهداری در بهترین شرایط دمایی و … بازدهی محصول نسبت به روش وشرایط کشت سنتی بسیار بالاتر بوده و بطوری که برداشت محصول کلاله خشک شده به روش سنتی در هر هکتار سطح کشت به صورت میانگین به ۷ کیلو می رسد ولی این مقدار در روش کشت گلخانه ای زعفران در هر ۱ هکتار سطح کل طبق های گلخانه ای به ۱۰۰ کیلو می رسد.

۳-سبزیجات سالاد

شما باید با گیاهی که متعلق به خانواده سالاد است شروع کنید. تقریبا همه سبزی های برگ دار به یک شیوه رشد می کنند. قبل از شروع کار باید در مورد رشد سبزی های برگ دار اطلاعات داشته باشید. این سبزی ها می توانند یک منبع بزرگ درامد برای شما باشند، شما می توانید محصولات خود را به فروشگاه های مواد غذایی عرضه کنید. گیاهانی مثل گشنیز، ریحان ، شاهی و غیره بسیار مناسب برای رشد در گلخانه هستند. این گیاهان رشد سریعی دارند و شما می توانید از این سبزیجات تازه در وعده های غذایی خود استفاده کنید.

سبزیجات

۴- اسفناج و فلفل

اسفناج و انواع فلفل در حال حاضر جزو پرطرفدارترین و پرسودترین سبزیجات در کل ایران هستند و بازار فروش خوبی دارند. حتما قبل از شروع به کاشت آنها مطالعات لازم را انجام دهید.

۵- خیار

امروزه گرایش به کاشت و پرورش خیار گلخانه ای بطور گسترده ای در اکثر مناطق  بالا رفته است. خیار هم به عنوان میوه و هم در سالاد استفاده می شود. خیار طعم فوق العاده ساده ای دارد اما رشد آن ساده نیست. شما بعد از برداشت باید خیارها را به صورت بسته های کوچک بسته بندی کنید تا طراوت آن ها حفظ شود.

خیار1

۸- قارچ

ارزش غذایی بالا ، طعم و مزه مطلوب و سرعت و سهولت آشپزی با قارچ دلیل افزیش استقبال مردم از آن می‌باشد. در پرورش فارچ گلخانه ای باید به مواردی از جمله : ضد عفونی سالن کشت , کف سالن , دیوار سالن قارچ , سقف سالن پرورش قارچ , تهویه و کولر سالن و … دقت کافی شود.

قارچ

نکات مهم در کاشت هر نوع سبزیجات گلخانه ای

  • بدون شک انتخاب نوع محصول مورد کاشت نقش بسزایی در سودآوری یا بعضا ضرردهی گلخانه خواهد داشت. شما ممکن است قبل از احداث گلخانه محصول خاصی مورد نظرتان باشد و بر اساس کشتی که از آن محصول خواهید داشت برنامه ریزی نمایید مثلا پرورش گل رز که احداث سیستم بستر آن با محصولاتی نظیر صیفی جات گلخانه ای کاملا متفاوت می باشد یا اینکه در نظر دارید توت فرنگی به روش هایدروپونیک کشت نمایید. اگر می خواهید فلفل کشت کنید حتما باید ارتفاع گلخانه تان بلند باشد و … .
  • یا اینکه در گلخانه ای که احداث نموده اید بر حسب موقعیت هایی که برایتان حاصل می شود به کشت محصول بپردازید مثلا در یک فصل خیار بکارید، در فصل دیگر گوجه فرنگی و … . ولیکن یکی از عوامل مهمی که نوع کشت محصول را تعیین می کند اقتصاد و بازار فروش محصول می باشد. بدیهی است در منطقه ای که مصرف گوجه فرنگی در زمستان بالا نیست کسی به این کشت نخواهد پرداخت. در عوض به دلیلر مصرف بودن محصول خیار به دلایل مختلف از جمله مصرف تازه خوری، مصرف سالادی، مصرف فراوان در جشن ها و مهمانی ها این محصول کشت مناسبی خواهد بود. ممکن است در یک منطقه همه ی گلخانه دارها به کشت خیار بپردازند و شخصی ابتکار عمل به خرج داده و محصول فلفل کشت نماید. به دلیل اینکه تقاضا برای این محصول زیاد و عرضه ی آن محدود می باشد؛ لذا در آن سال قیمت مناسب تری برخوردار خواهد بود.
  • همچنین ممکن است افرادی جهت عرضه ی مناسب تر محصولات خود ابتکارات ویژه ای انجام دهند. به عنوان نمونه چندین فلفل با رنگ های گوناگون را در ظروف شیک بسته بندی نموده و با قیمت خوب به بازار عرضه نمایند لذا ابتکار عمل و پیش بینی های صحیح نیز نقش مهمی در این زمینه خواهد داشت. مهم و بسیار مهم است که شما بتوانید تصمیم مناسبی بگیرید که چه محصولی کشت نمایید. همان طور که انتخاب صحیح سودآوری خوبی خواهد داشت، انتخاب ناصحیح نیز لطمه های جبران ناپذیری به گلخانه دار وارد خواهد نمود.